- 2 db fülbevaló kampó
- 2 db szerelőpálca – „L” alakhoz hasonlóan, de a derékszögnél hegyesebb szögben meghajtva
- 4 db cseresznyeszem méretű piros gyurmagombóc
- Kevéske zöld gyurma – a két levelet ebből formázzuk meg, hagyjunk belőle egy keveset a csumákra is
- És egy parányi (kb. gombostű fejnyi) barna gyurma
- Fogók
- munkalap (pl. rajztábla papírral bevonva)
- kés, vagy más éles tárgy, amivel karcolni lehet
- kihegyezett végű hurkapálca vagy fogpiszkáló
2.) Két cseresznyeszemet ék alakban bemetszünk, ide helyezzük a meghajlított szerelőpálcákat, majd a nyílásnál kissé összenyomjuk és az egyenetlenségeket elsimítjuk.
3.) Következő lépésként a szem tetején a kihegyezett hurkapálca segítségével kialakítjuk a csuma helyét. A még fel nem illesztett szemen a műveletet megismételjük.
4.) Most már ez a darab is felfűzhető, előbb azonban bizonyosodjunk meg arról, hogy a szerelő pálca nem fog-e túllógni, ha igen, akkor egy fogó segítségével vágjunk le belőle annyit, amennyi szükséges.
A zöld gyurmát vékonyra nyújtjuk, vékonyra lapítjuk, ezután bevonjuk vele a szerelőpálca felöl kiálló részét.
5.) A maradék zöld gyurmát szintén kinyújtjuk, egyik végét a cseresznyéhez, a másik végét a már elkészült csumához felül rögzítjük.
6.) A leveleket az utóbb elkészített szár mellé helyezzük, ez stabilabbá teszi, hiszen ezt nem merevíti fém belülről.
A csuma felső részét barnával vonjuk be és kicsit bekapcsoljuk a felületét itt-ott, hogy valósághű legyen. (A képről sajna ez lemaradt :-)
A cseresznyéket 120 Celsiuson 30 perc alatt kisütjük, végezetül felszereljük a kampókat.
Kész! Vehetjük a vödrünket és mehetünk cseresznyét szedni a kertbe!
A csuma felső részét barnával vonjuk be és kicsit bekapcsoljuk a felületét itt-ott, hogy valósághű legyen. (A képről sajna ez lemaradt :-)
A cseresznyéket 120 Celsiuson 30 perc alatt kisütjük, végezetül felszereljük a kampókat.
Kész! Vehetjük a vödrünket és mehetünk cseresznyét szedni a kertbe!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése